Joel Jansen

Gedragsdeskundige voor huisdieren

Privé puppycursus

Vanaf 8 weken. Amsterdam en omgeving

Privé basis-/gevorderdencursus

Vanaf 6 maanden, voor ieder niveau. Amsterdam en omgeving

Groepscursus

Puppy groepen, puber groepen en gevorderden groepen. In Amsterdam en in Utrecht

Privé puppycursus

De puppycursussen die ik geef zijn bedoeld voor mensen die, naast het aanleren van commando's, hun hond ook echt goed willen leren begrijpen.

De cursus bestaat uit 4 lessen van ieder minimaal 40 minuten (loopt vaak uit) en optioneel één groepsles op de hondenschool waar ik les geef, zodat uw pup ook de mogelijkheid krijgt om onder begeleiding in een groep met andere pups te spelen.

In de lessen wordt u natuurlijk geleerd om uw hond alledaagse commando's aan te leren, zoals zit, blijf, volg, af en hierkomen, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de verdere omgang met uw hond. Hoe lees je de lichaamstaal van je hond? Wanneer moet je belonen? Heeft het nut een hond te straffen, en zo ja, wanneer en hoe dan? Waarom zijn er zoveel verschillende stromingen die elkaar zo tegen (lijken te) spreken? Wat is er vanuit de wetenschap bekend over de cognitie en emotie van honden?

Doordat het privé lessen zijn, zullen de lessen precies op uw wensen en het karakter van uw hond worden afgestemd. Om deze redenen zal het een stuk efficiënter gaan dan in groepsverband en zijn er ook minder lessen noodzakelijk. Vier lessen is het minimale wat nodig is voor mij om u alle essentiële informatie te geven over het trainen, opvoeden en socialiseren van uw pup. Hierna is er de mogelijkheid om nog losse lessen bij te kopen, waarop we verder in kunnen gaan op de oefeningen die u belangrijk vindt, of waarin ik u kan begeleiden naar bijvoorbeeld een bepaalde hondensport.

Een standaard pakket van 4 privé lessen en 1 groepsles kost €160,-

 

Privé basis-/gevorderden cursus

Er kunnen een hoop verschillende redenen zijn om (nog) een cursus met uw volwassen hond te volgen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wanneer uw hond in de pubertijd komt (zo rond de 6 maanden) nog wat lessen geen overbodige luxe zijn. Het kan ook zijn dat u in een hondensport, zoals obedience, traint of wilt trainen en hier graag wat extra externe feedback bij krijgt.

Daarnaast halen veel mensen een hond uit het asiel of uit het buitenland. Een basiscursus afgestemd op de leeftijd van uw hond kan dan erg belangrijk zijn. Hierin worden alle basiscommando’s doorgenomen en uitgebreid geoefend in hoe u het beste met de sterke en zwakke kanten van uw nieuwe huisdier om kunt gaan.

Omdat het hierbij enorm afhangt van de situatie, zal het minimaal benodigde aantal lessen ook verschillen per persoon. Tijdens het telefonische intakegesprek kunnen we samen overeenkomen wat hierin het handigst is.

De lessen zullen minimaal 40 minuten per keer duren en €40,- per les kosten.

 

Groepscursus

Groepscursussen geef ik bij Hondenschool Jansen in Amsterdam / Amstelveen en bij Hondenschool Jansen in Utrecht / De Bilt. Momenteel geef ik enkel nog groepscursus aan de puber- en volwassen honden, de puppy cursus wordt hier gegeven door dierenarts en gedragstherapeut Mechtild Jansen.

Typerend aan de cursussen bij hondenschool Jansen is dat er veel aandacht besteed wordt aan de honden los met elkaar om leren gaan. Helaas zie je namelijk op heel veel hondenscholen dat de honden constant aangelijnd moeten blijven en geen contact met elkaar mogen maken. Wij vinden dat erg onverstandig, omdat naast dat het gewoon leuk is, dit ook enorm belangrijk is voor uw hond voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. En wat is nu een betere plek om dit te leren dan op de hondenschool?

Onder ons toezicht krijgen alle honden, in alle groepen, de tijd om lekker los te lopen, met elkaar te spelen en soms ook te zwemmen. Hierdoor leren ze om heel veel verschillende soorten honden te "lezen" en te begrijpen en is het voor hun ook iedere les weer een groot feest. Daarnaast worden er natuurlijk commando’s aangeleerd: hierkomen, zitten, af, blijven, volgen, wandelen zonder trekken, loslaten, etcetera.